Beliggenhed

Stavehøl ligger mellem Østerlars og Gudhjem, kun 2 kilometer væk fra Bornholms østkyst. Adgangsvejen til Stavehøl vender til højre fra hovedvejen fra Rønne til Gudhjem bare en kort distance efter Østerlars rundkirke og lige modsat Bornpark minigolfbane.

Cykelstien fra Østerlars til Melsted fører lige forbi ejendommen. Det er kun ca. 10 minutter på cykel til busstoppestedet og supermarkedet i Østerlars og 15 minutter til Melsted strand og den atmosfæriske fiskelej Gudhjem.

DSC_9737
Der er regelmæssige busser (nr. 3 og 4), der kører hver time fra færgeterminalen i Rønne til Østerlars. Afhængig af ruten tager rejsen 20-25 minutter. Den komplette køreplan findes på www.bat.dk. På cykel er det kun 10 minutter langs cykelstien fra Østerlars til Stavehøl.

Transport til Bornholm

Bornholm har sin egen lille lufthavn uden for Rønne. Derfra er der regelmæssige fly til København (se www.dat.dk). Fly tager kun 30 minutter, lige nok tid til en gratis kop kaffe. I lavsæsonen er flypriserne tit overraskende overkommelige.

Hurtigfærgen fra Ystad til Rønne tager 1 time og 20 minutter og sejler op til 8 gange om dagen i højsæsonen (slutningen af juni til midten af august) og mindst 3 gange om dagen resten af året (se https://www.bornholmslinjen.com/ ). Bornholmerbussen og Kombardo kører fra Københavns Hovedbanegård og Lufthavn og har forbindelser til de fleste færgeafgange. Den komplette rejsetid fra København til Bornholm er 3 timer. Derudover er der natfærgen fra Køge til Rønne. Den 6 timer lange passage kan være en god mulighed, hvis færgen fra Ystad er allerede booket (ikke usædvanligt i hovedsæsonen).

Der også stadigvæk muligt at rejse med tog fra København til Ystad. Det kræver at man skifter tog i Malmö (dog på samme perron) og kan være en god option hvis man rejser med cykel eller kørestol.

Vi er altid glad for at hjælpe vores gæster med at finde de bedste rejsemuligheder.

For et gebyr af 200 kr kan vi derudover hente dig fra lufthavnen eller færgehavnen. Hvis du kommer til Østerlars ved bussen, kan vi hente dig fra busstoppestedet, i solskinsvejret også gerne med ladcyklen.

P1070907

Comments are closed.